torsdag 4 juni 2009

Lara - goddess on earth?

Titta på kvinnan på bilden. Beundra.
Jag träffade henne i måndags, och hennes namn är Lara Baumann.
Lara har utvecklat ett koncept som hon kallar för Quantum Yoga, en princip som grundar sig på personligt anpassad yoga helt efter vilken dosha (kroppstyp enligt ayurvedan) du tillhör, vata dosha (luft), pitta dosha (eld och vatten) eller kapha dosha (jord) (maila mig gärna om du vill ha hennes enkla självtest!).
Fick först lyssna på henne under en knapp timmes föreläsning innan jobbet, ta reda på att jag är en solklar pitta dosha, och efter jobbet var det dags att yoga med henne - vilken upplevelse!
I över 90 minuter fullständigt njöt jag av att få vara i samma rum som henne, lyssna på hennes röst och känna att min kropp klarade saker jag inte trodde var möjliga! Hon fick mig, självklart med hennes hjälp, t.ex. att komma upp i pincha mayurasana (det är INTE jag på bilden...), vilket jag aldrig trodde om mig själv! Fastnade totalt för denna människa och har nu köpt hennes bok med tillhörande DVD, plus HEROES (hur snygg är hon inte på bilden!?), en dubbel-cd med musik och övningar anpassade för oss pitta doshas...

Jag har verkligen blivit peppad att ta ett krafttag om yogan nu, att utöka mitt enda pass i veckan med lite hemmaträning med Lara. Mitt mål tills jag fyller 30 (september) är att göra en pincha mayurasana utan hjälp av varken vägg eller Lara. Wish me luck!

Besök någon av Laras hemsidor och inspireras, den här människan är helt fantastisk!
Kan tänkas drar jag iväg på ett retreat med henne mot vintern...sugen på att hänga med?
www.larayoga.com
www.quantumyoga.co.uk

10 kommentarer:

 1. Ja det skulle jag behöva*L*...men då lär jag ju mjuka upp mina stela leder först...Helena Du kan väl låta mej vara Din "provkanin"...klarar Du de...ja då klarar Du allt sen haha.
  Finna väl ingen åldersgräns va?
  Ha en fortsatt bra dag hälsar mamma från ett blåsigt regnigt Mora.

  SvaraRadera
 2. Ja! Jag är sugen på att hänga med =)

  SvaraRadera
 3. Låter ju helt fantastiskt! Jag vet hur gott yogan kan göra för kroppen, men dessvärre går jag inte på yoga just nu. Har redan bestämt mig för att testa yogan som vi erbjuds på jobbet, men mina förväntningar är inte så höga.
  Vill gärna träffa henne och gå på hennes pass någon gång (vad var det för föreläsning du gick på? Kommer hon att hålla fler såna?) och gå på retreat låter ju som nånting som själen och kroppen skulle må mkt bra av.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det där lät ju hur underbart som helst, lite långt att pendla härifrån och till storstan för att deltaga i hennes 'sessions' tyvärr, *suck* får nog fortsätta med yoga àla mockning....

  extrasyster

  SvaraRadera
 5. Yoga är underbart.. men är en glad amatör än så länge.. ;o)

  SvaraRadera
 6. Oj vad spännande.. yoga är nåt jag verkligen vill prova en vacker dag..

  Kramen från Liv

  SvaraRadera
 7. Hon är ju grym! Man borde lägga mer tid på yoga och liknande träning.

  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Retreat av det slaget torde väl ställa litet krav på deltagarnas förmåga....

  SvaraRadera
 9. Jag yogar en hel del på hemmaplan (pga. dåligt utbud av kurser där jag bor) och är således alltid öppen för nya program. Tack för tipset!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Lämnade en kommentar till detta inlägg för ett bra tag sen men den verkar inte ha kommit upp..hrm..kanske försvunnit ut i cyberrymden? ;-)
  Anyway, ville bara säga att Quantum Yoga låter riktigt spännande! Själv tränar jag bikram yoga ca 4-5 ggr i veckan men jag älskar att prova på nya träningsformer! synd att jag missade hennes kurs men jag gick in på hennes sida och såg att hon kommer hit i augusti igen.
  Vad kul att du kom upp i en pincha mayurasana! Vill också kunna göra det :-)
  vad tycker du om hennes DV och bok? Funderar på att köpa den...
  Vem vet...kanske hakar jag på hennes retreat i vinter!
  Kramis!

  SvaraRadera

Ja, lämna gärna ett spår efter dig! :)