lördag 13 december 2008

Sally Mann...goddess on earth!Det händer något i mig när jag ser Sally Mann's bilder, det har det alltid gjort... Lämnar de någon oberörd?
Denna fantastiska kvinna från Lexington, Virginia började sin karriär med att fotografera sina fantastiskt vackra barn, dessutom med en 8x10 storformatskamera, vilket hon fortfarande använder.(!) Hon har fått utstå en massa obefogad och elak kritik för att ha porträtterat sina ögonstenar, och har bl.a. blivit beskylld för att ha ett barnpornografiskt budskap bakom sina bilder.
Kan överhuvudtaget inte förstå hur man se något annat än en mors kärlek till sina barn i dessa vackra foton?
Har ni inte upptäckt henne ännu kan ni köpa hennes första bok Immediate Family här...eller köp alla hennes fem böcker! Har inte klickat hem dem själv ännu, men funderar på om det inte är dags efter flera års velande?
Bilder från Google bildsök.

3 kommentarer:

 1. Ja, det var riktigt fina foton, lite annorlunda! Känner inte till fotografen sedan tidigare så tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. svar: TACK :o)

  Vilka vackra bilder förresten, ovanliga men vädligt speciella!

  SvaraRadera
 3. Det får du så gärna säga och jag säger bara dito. Det här var ju spännande. Inte hört talas om henne innan men fotona var ju underbara!
  Men du vet det är middle America! Nakna barn eller ammande bröst och de får spel men att landet också produceras mest porr i världen, ja det är inte så farligt.

  Nu ska jag som vanligtvis har baksleven mitt i handen slänga ihop en sats med scones. Gör de med torkad frukt i och sen mysa framför Gossip Girl. Eftersom du verkar hmm, lite låg idag(*ler*) så föreslår jag detsamma för dig. :)

  Kram Mia

  SvaraRadera

Ja, lämna gärna ett spår efter dig! :)