tisdag 20 oktober 2009

Nöjd i kropp och själ

Det är verkligen något speciellt med mina tisdagar som jag börjar med yoga. Jag känner mig extra full av liv, glädje och positiva tankar fyller hela mitt huvud. Det är svårt att förklara för någon som inte har upplevt det, och jag hade själv svårt att förstå känslan innan jag hittade "hem" på yogamattan.

Även denna tisdag har varit helt underbar. Efter träning och ett par timmars vila hemma lunchade jag med söta Johanna som äger Studio Paus, där jag går och skämmer bort mig själv då och då. Efter några år som kund där har vi upptäckt att vi trivs väldigt bra i varandras sällskap, och har nu börjat umgås även privat. Fantastiskt hur man kan hitta nya vänner på helt otippade ställen! Vi hade så mycket att prata om idag att vi knappt hade tid att tugga maten...
Efter lunchen smet vi in på Chokladfabriken på Grevgatan 37 för en kaffe och mer prat, prat, prat... Vilket ställe! Jag är ju, som ni vet, ingen godis - och sockerälskare, men vem kan motstå riktigt lyxiga praliner gjorda på finaste Valrhona-choklad? Inte jag iallafall. En trionougat, en vaniljmarsipan och en chokladdoppad lakritskola med havssalt fick göra sushin sällskap i magen. En helt perfekt avslutning på lunchen om ni frågar mig.
Tips! Chokladfabriken har även en webshop för er som inte bor i Stockholm - jippi!

Nu sitter jag hemma i soffan och sammanfattar dagen med en kopp vaniljté. Konstaterat att jag är nöjd med livet just nu och jag kan på kvällarna knappt vänta på att nästa dag ska börja (kanske därför jag sover katastrofdåligt?). Något spritter och hoppar runt i kroppen och jag har ingen aning om vad det är. Spännande är det dock onekligen.
Foto privat. Tre ljuvliga praliner från Chokladfabriken.

10 kommentarer:

 1. Hvor er det herligt at høre, at du har det så godt igen! Det er jeg glad for!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oh, lakritskolan därifrån regerar! Så är det bara :o

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag! Hoppas du fått sovit gott inatt trots allt.

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 4. Underbart att du känner dig så nöjd och har hittat 100% glädjen igen!!
  Många kramar från Finland!

  SvaraRadera
 5. Yoga är verkligen en fantastisk start på dagen. Jag tror man behöver den där timman (eller hur länge man nu väljer att utföra övningarna) för att samla sig själv och sin energi inför dagen.

  Ang. baddarna så skrev en vän senare att de finns att köpa för 5:-/st på Bräckboden i Kungälv, men det är kanske en bit för dig att åka ;) Men om du vill kan jag köpa dem till dig nästa gång jag åker dit.

  Kram

  SvaraRadera
 6. åhh fantastiskt!! =) praliner är det underbaraste som finns att skämma bort sig med =)

  SvaraRadera
 7. Åh...vad mysigt det lät, ja alltihop! :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Kan man avsluta dagen godare än på Chokladfabriken?! Tror inte det :) Vilken lycka att bo i den finaste stad som finns *avis på dig* :)
  Ha en underbar dag!
  Kramis

  SvaraRadera
 9. Lakritskola med havssalt, vilken grej! Det måste jag hitta!

  SvaraRadera
 10. Åh vad härligt och gott!
  Och vilket bra tips. :)

  SvaraRadera

Ja, lämna gärna ett spår efter dig! :)